Personalia

Jolanda Weening-Woltmeijer (1971)
J.Woltmeijer

Na mijn opleiding psychologie heb ik een jaar als eerstelijnspsycholoog in de vrije praktijk gewerkt, waarna ik de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut heb gevolgd. Hierna heb ik gewerkt bij GGZ Drenthe, zowel op de polikliniek als op de deeltijdbehandeling. Vanaf 2006 heb ik een eigen praktijk als psychotherapeut. De eerste jaren in combinatie met een baan binnen het traumacentrum van GGZ Drenthe. Sinds 2011 werk ik volledig zelfstandig binnen mijn eigen praktijk.
De postdoctorale opleiding tot psychotherapeut was de eerste ‘integratieve’ psychotherapieopleiding in Nederland. Daarin ben ik vanuit verschillende referentiekaders breed opgeleid. Na mijn registratie als psychotherapeut heb ik nog diverse aanvullende opleidingstrajecten gevolgd om me meer te specialiseren. Zo heb ik deelgenomen aan een deel van de analytische opleiding van de NVVP, heb ik de opleiding groepstherapeut NVGP afgerond en heb ik een EMDR opleiding gevolgd.
In de behandelingen die ik geef is het afhankelijk van de hulpvraag en voorkeuren voor bepaalde methoden van de individuele cliënt, de problematiek en richtlijnen vanuit de beroepsgroep met betrekking tot de betreffende problematiek, welke behandelmethode wordt voorgesteld.
Het is niet zo dat voor één bepaalde klacht één soort therapie het beste zou zijn. Een combinatie van methoden blijkt vaak het beste te werken, bijvoorbeeld een combinatie van cognitieve psychotherapie en cliëntgerichte therapie.

Ik ben als psychotherapeut en als GZ-psycholoog ingeschreven in het overheidsregister (BIG-Register Psychotherapeut, registratienummer 09056733116 en BIG-Register GZ-psycholoog, registratienummer 9905633125). KvK: 01162086.

Ik ben lid van de LVVP, de NVP en de NVGP.

lvvp logo